Læring | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Læring

Læring behandler de grundlæggende spørgsmål om læringens processer og strukturer, forskellige læringstyper og barrierer mod læring. Desuden inddrages en række emner, som er centrale i forhold til en dækkende læringsforståelse: læring i forhold til kropslighed, hjerneforskning, selvforståelse, motivation, intelligens, læringsstil, køn,...

Læs mere

Læring behandler de grundlæggende spørgsmål om læringens processer og strukturer, forskellige læringstyper og barrierer mod læring. Desuden inddrages en række emner, som er centrale i forhold til en dækkende læringsforståelse: læring i forhold til kropslighed, hjerneforskning, selvforståelse, motivation, intelligens, læringsstil, køn, livsalder, undervisningsformer, uddannelsespolitik og læring i arbejdslivet.

Denne 3. udgave af Læring har, ud over en generel opdatering og nye henvisninger, fået vigtige, nye afsnit, der uddyber de områder, som Illeris har beskæftiget sig med i de seneste år: kompetencebegrebet, transformativ læring, identitet samt en kritik af konkurrencestatens læringsforståelse.

Siden bogen blev udgivet første gang i 1999 har Læring været skelsættende og definerende for opfattelsen af læring, ikke blot i Danmark, men internationalt. Den forrige udgave er oversat til mere end ti sprog, og samlet har bogen solgt i over 100.000 eksemplarer.

Om forfatteren:
Knud Illeris har arbejdet med lærings- og uddannelsesforhold siden slutningen af 1960'erne, har været professor i uddannelsesforskning og med til at udvikle projektarbejdsformen ved Roskilde Universitetscenter, senere forskningsleder ved Learning Lab Denmark og professor i livslang læring ved Danmarks Pædagogiske Universitet. Han er i dag professor emeritus og medejer af konsulentfirmaet SIMIL: Simonsen & Illeris, Rådgivende Pædagoger.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Hardcover)
3. udgave (2015), 
300 sider
Vejl. Pris
320,-
ISBN 9788759321621

Anmeldelser

Medier

"Det er nu ikke blot en formålstjenlig lærebog om læring, men en samlet, veldokumenteret læringsteori, der kan blive BOGEN om læring også uden for landets grænser [...] Og den er så forbilledligt klart og omhyggeligt skrevet i et velfungerende, enkelt sprog med logisk opbygning og disponering og opsummeringer efter hvert afsnit, at den også kan bruges til opgaveskrivning i... Læs mere

Medier

"Det er nu ikke blot en formålstjenlig lærebog om læring, men en samlet, veldokumenteret læringsteori, der kan blive BOGEN om læring også uden for landets grænser [...] Og den er så forbilledligt klart og omhyggeligt skrevet i et velfungerende, enkelt sprog med logisk opbygning og disponering og opsummeringer efter hvert afsnit, at den også kan bruges til opgaveskrivning i ungdomsuddannelserne."

- Lektørudtalelse

Skjul beskrivelse

Yderligere information

NB: For en mere udførlig indholdsfortegnelse, vælg 'Kig i bogen' herover.

Figurer   9

Forord til 2. udgave   11

Forord til 3. udgave   15

 

1. Indledning   17

2. Læringsforståelsens grundlag   23

3. Læringens processer og dimensioner   41

4. Forskellige læringstyper   51

5. Læringens indholdsdimension   73

6. Læringens drivkraft-dimension   99

7. Læringens samspilsdimension   119

8. Læringens helhed   149

9. Barrierer mod læring   181

10. Læring, dispositioner og forudsætninger   203

11. Læring og livsforløb   229

12. Læring i forskellige læringsrum   247  

13. Læring, uddannelse og samfund   269

14. Overblik   293

 

Referencer   303

Navneregister   321

Emneregister   325

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.